آیا شبکه خبر ۲ صدا و سیما هک شد؟ + فیلم «عیسی بخشی» آخرین بازمانده بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت + علت فوت صداوسیما یکی از بهترین‌هایش را از دست داد فیلم‌‌های سینمایی امروز تلویزیون (جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «لالایی» در شبکه نمایش خانگی | عمو پورنگ بازیگر شد سریال جدید «رخنه» درباره امنیتی‌ترین عملیات نفوذ + زمان پخش ماجرای عجیب آهنگ «تنهاترین عاشق» که به نام فریدون فروغی دست‌به‌دست می‌شود! + فیلم چرا تکرار «پایتخت ۶» پخش نمی‌شود؟ روایت پردیس پورعابدینی از سکانس ملاقات شرعی با شهاب حسینی در «گناه فرشته» + فیلم برگزاری گردهمایی کارشناسان روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور در مشهد مقدس بازیگر فیلم سینمایی «اخراجی‌ها ۲»: روش تدریس تام‌کروز در «تاپ‌گان» متعلق به یک خلبان ایرانی است خانه انیمیشن UP در دنیای واقعی + فیلم و عکس معاون وزیر فرهنگ: سابقه ایران و عراق در حوزه فرهنگ و ارتباطات درخشان است درباره زنده یاد حسن حامد، نمایشنامه نویس و کارگردان فقید مشهدی| خاموشی در اوج درخشش کاش سریال بود! | درباره «مست عشق»، فیلم مهم حسن فتحی بازدید هیأت رسانه‌ای ایران از مؤسسه العلمین عراق + تصاویر ویژه‌برنامه «کوی محبت» در شب شهادت امام جعفر صادق (ع) + زمان پخش فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته (۱۳، ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان تعطیلی سینما‌های مشهد به مناسبت شهادت امام‌جعفر‌صادق‌(ع)
سرخط خبرها

بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی

  • کد خبر: ۱۶۳۶۹۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۹
بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی
ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

رهبر معظم انقلاب در چند جا از جمله در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، فرمودند: «به گمان بنده، ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البته "حرکت انقلابی" یعنی خردمندانه و عاقلانه. معنای "انقلابی بودن"، بی هوا حرکت کردن و بی حساب حرکت کردن نیست».

چندنوبتی که رهبر معظم انقلاب موضوع ضرورت بازسازی ساختار فرهنگی کشور را در جلسات مختلف مطرح کرده بودند، شاید بنده هم مثل بسیاری از افراد دیگر این طور تصور می‌کردم که منظور ایشان موضوع ساختار اداری فرهنگی کشور است؛ یعنی بازسازی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی که خب از قدیم بسیار موضوع مطرح و مهمی بین اهل فرهنگ و مدیریت فرهنگی بود که این ناوگان و ساختار آشفته است و تداخل دارد و به یک بازسازی نیاز دارد.

اما آن چیزی که معظم له مطرح کردند و تبیین بیشتری که روی آن انجام دادند، معلوم شد که ایشان روی موضوع بسیار مهم تری دست گذاشته اند و به آن توجه دارند که اگر آن موضوع مهم‌تر بخواهد انجام شود،  راه حل، بازسازی ساختار اداری و نهادی دستگاه‌ها ذیل آن نیست؛ آن موضوع، ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

یعنی تشخیص اینکه ما به تبدیل چه گزاره‌هایی در زندگی اجتماعی خودمان نیاز داریم و دستگاه‌ها و سیاست گذاران فرهنگی لازم است به آن توجه و تمرکز کنند، به سمت ترویج آن پیش بروند و بعد به سمت تفهیمش.

مثلا موضوعی که از مدت‌ها قبل در شعار‌های حضرت آقا مطرح شده بود، موضوع قانون گرایی یا موضوع بسیار مهم اخلاق است. این گزاره ها، گزاره‌های بنیادین و مهمی هستند که اگر جامعه‌ای از آن برخوردار باشد، قائدتا می‌تواند بار سنگینی مثل تمدن سازی را بردارد. اگر که این گزاره‌ها جایگاهی در بین سبک زندگی و حیات اجتماعی مردمی نداشته باشد، بار‌های سنگینی مثل موضوع تمدن اسلامی را نمی‌توان از آن توقع داشت.

به نظر می‌رسد که این گزاره ها، سرانجام باید احصا و معلوم شوند و بعد در کنارش برنامه ریزی شود که چگونه باید در قبال این موضوعات رفتار کنیم.

این موضوع بسیار مهمی است که بر روی زمین مانده است و باید انجام شود. اصل مسئله اینجاست که فهم بشود ما چنین کاری باید انجام بدهیم و طبیعتا عزم جزمی به ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این موضوع ایجاد شود و در ادامه، دیگردستگاه‌ها نیز هماهنگ شوند و کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->